Підліткова сексуальність

Сексуальна поведінка і цінності підлітків багато в чому залежать не лише від соціального середовища і етичної атмосфери в сім'ї і в суспільстві, але і від характеру отриманої ними сексуальної освіти. На жаль, в Україні ні родинної, ні шкільної сексуальної освіти немає, спілкування з дорослими на цю тему практично відсутнє.

Історія підліткової і юнацької сексуальності за останніх 100 років переконливо показує, що її не можна розглядати лише в контексті молодіжної субкультури. Вона складає важливий елемент загальної сексуальної культури суспільства і підпорядкована тим же самим закономірностям розвитку.

Незалежно від мотивації, побутових умов (головна трудність для підлітків — де знайти відокремлене місце для зустрічей) і етичної оцінки, перша сексуальна близькість часто нагадує іспит. Хоча ця подія багато разів передбачається і програється в мріях і її, як правило, передує підготовка (залицяння, петинг і тому подібне), вона пов'язане з психологічними труднощами.